Overal en dan ook echt overal kan je feestjurken vinden! Het assortiment is zo verschrikkelijk groot dat ik echt niet meer weet welke winkel ik nu wel moet binnengaan en welke niet.

Ga je voor goedkope feestjurken? Of eerder de duurdere? Wil je een opvallend kleurtje? Of liever iets eenvoudig? Welke kwaliteit is nu eigenlijk goed?

Laat ik jullie eens helpen met mijn eigen ervaring.

Mijn geheime tips voor de juiste feestjurk te vinden

Ik heb in mijn 21jarige leventje echt al regelmatig met het dilemma gestaan om een juiste jurk te moeten vinden.
Afgelopen jaar ben ik naar 6 trouwfeesten gegaan en dan nog een heleboel themafeestjes (great gatsby party, spanish party, gala…). En misschien is dit niet voor iedereen het geval, maar ik leef me graag uit op die thema’s. Mijn doel is altijd om op te vallen zonder dat het duidelijk is dat ik wil opvallen. Klinkt ingewikkeld, niet? ^^
Maar hoe doe ik dat?

Zwarte feestjurk

Party dress!


Ik vind het belangrijk om een niet al te dure jurk te kopen, tenslotte dragen we feestjurken vooral op feestjes en dat is meestal niet elke dag het geval. Dus om honderden euro’s te gaan uitgeven aan een kledingstuk dat ik maar af en toe draag, is niet zo mijn ding.

Waar ik op let bij het vinden van een feestjurk is dat ik iets unieks wil. Iets dat je niet vaak ziet. Hoe ik dat doe? Ik ga in een winkelstraat de minder bekende winkeltjes binnen. Mij zie je niet vaak in de H&M of de C&A rondlopen.

Ik zeg niet dat daar geen leuke jurkjes zijn, maar hoe groot is de kans dat iemand anders met dezelfde jurk op jouw feestje verschijnt?
Ja, dat dacht ik ook.

Maar misschien zeg je nu: ‘Ja maar, die ongekende winkeltjes zijn wel verschrikkelijk duur hoor!’
Klopt. Ik ga je niet tegenspreken. Dus, wat doe ik dan? Ik ga naar die onbekende winkeltjes in de solden periode.

Misschien heb je niet meteen een feestje dat eraan komt, maar als je op voorhand een jurkje koopt, het in je kledingkast hangt en pas aandoet op het eerst volgende feestje…

Dan is de kans miniem dat iemand dezelfde feestjurk als jouw heeft.

Waarom? De meeste mensen beginnen pas met zoeken naar hun outfit op het moment dat ze weten dat er een feestje aankomt. Dus als jij al een feestjurk daarvoor gekocht hebt, dan gaan die outfits hoogstwaarschijnlijk al de winkel uit zijn.

Voilà, dat is het. Het is geen hele waslijst met tips die ik jullie geef, I know, maar toch gaan ze je van al de bovengenoemde problemen afhelpen!